Terugblik VOI dag 17-09-2022

Geplaatst op 30-09-2022  -  Categorie: Algemeen

De VOI-dag van 17 september was weer een gezellig samenzijn van leden. Deze keer deden we Nijkerk aan, en ‘uiteraard’ begonnen we de dag met de ALV. 

ALV

Tijdens het ALV-gedeelte werden de definitieve statuten en het nieuwe huishoudelijk reglement voorgelegd aan de leden. Het huishoudelijk reglement werd unaniem aangenomen door de leden. Voor de statuten waren er helaas te weinig leden aanwezig. Hierdoor zijn wij genoodzaakt om binnen vier weken extra ALV te organiseren. Dit doen we op 8 oktober in De Bilt en vullen we aan met een lezing en een gezellige spelletjesmiddag. Verder nam penningmeester Remco Hendrikse de leden mee in de subsidieaanvraag voor 2023. Speciale aandacht zal in 2023 uitgaan naar het 40-jarig jubileum van de VOI, waar we bij stil willen staan met een groots jubileumweekend. 

Daarnaast werd er wat vertelt over de Topaz studie, het buddyproject, Expertise Connected en het verkrijgen van het coronavaccin, waar de vorige ledenvergadering een vraag over was.  

Wisseling van medisch adviseur

Hans Pruijs nam op de VOI-dag afscheid als medisch adviseur. In een gesprek dat hij deze dag had met secretaris Michaël Roele gaf hij aan dat hij dit zolang gedaan heeft, dat hij niet eens meer wist hoe lang precies. Hans gaat nu echt genieten van zijn pensioen en wij als VOI zijn hem ongelofelijk dankbaar voor zijn decennialange inzet voor OI-patiënten. De nieuwe medisch adviseur is Elgun Zeegers. Zij heeft jaren met Hans Pruijs samengewerkt en kent OI daarom ook goed. Zelf werkt ze in het Medisch Spectrum Twente en wij zijn dan ook blij dat zij het stokje van Hans over wil nemen. 

Lieke Blokland

Tandarts Lieke Blokland gaf een lezing over bijzondere tandheelkunde en OI. Veel mensen met OI hebben in hun leven te maken met tandheelkundige problemen als gevolg van OI. Lieke beschreef wat zij in de praktijk ziet, maar ook wat zij kan doen. In haar werk bij De Vogellanden werkt ze veel samen met het expertisecentrum in Isala en in die hoedanigheid kan ze zich met recht een expert op het gebied van OI en tanden noemen. Het verslag van de presentatie kan je vinden op onze website. Zie link: Algemene Ledenvergadering 

Gipsworkshop

Aan het einde van de VOI-dag was er ruimte voor een gezellige borrel, maar tegelijkertijd was er ook veel animo voor de gipsworkshop van gipsverbandmeester Mark Becht van het WKZ. Leden en sommige bestuursleden gingen ijverig in de weer met het gips. Sommigen bleken een natuurtalent, anderen hebben hun talenten elders liggen.


 

Wat is de VOI?

Vereniging Osteogenesis Imperfecta zorgt voor informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging

Contactformulier

Kom in contact en vul het formulier in.

Bekijk contactformulier

Adres

Vereniging Osteogenesis Imperfecta
Postbus 418
2000 AK Haarlem