Overlijden Jan Troost

Geplaatst op 18-05-2023  -  Categorie: Algemeen  -  Auteur: Willemijn

Lieve leden, 

Met grote droefheid laten we jullie weten dat Jan Troost op 16 mei 2023 is overleden. 

Vanaf oktober 2022 kreeg hij gezondheidsklachten en op 3 april, de dag dat hij 65 jaar werd, werd de diagnose slokdarmkanker gesteld. Jan heeft met behulp van zijn familie afscheid genomen zoals alleen hij dat kon: met een Prematorium Party, berichten in kranten, interviews en zelfs een bezoek aan de Tweede kamer. Jan heeft veel betekend voor de inclusie van mensen met een beperking en is zich daar tot het eind voor blijven inzetten. 

Jan was een trouw en betrokken lid van de VOI vanaf het eerste begin. Ook vorig jaar was hij op beide ledenvergaderingen aanwezig. Op verzoek van de leden is hij op 15 april j.l. benoemd als erelid vanwege zijn grote voorbeeld voor mensen met OI en alles wat hij heeft gedaan voor de vereniging. (zie https://www.oivereniging.nl/nieuws/erelidmaatschap-jan-troost). 

 Maar bovenal was hij iemand die iedereen positief en verwelkomend benaderde en voor velen van ons een geliefde vriend die erg gemist gaat worden. 

In dit grote verdriet denken we aan zijn vrouw Paula (bij velen van ons bekend door haar grote inzet voor de VOI), zoon Ivar, dochter Jeske (ook een trouw en betrokken lid en vriendin voor velen van ons) en schoonzoon Ruben. 

Namens het bestuur,

Willemijn Döpp – van Berkum


 

Wat is de VOI?

Vereniging Osteogenesis Imperfecta zorgt voor informatievoorziening, lotgenotencontact en belangenbehartiging

Contactformulier

Kom in contact en vul het formulier in.

Bekijk contactformulier

Adres

Vereniging Osteogenesis Imperfecta
Postbus 418
2000 AK Haarlem