Breekpunt

Breekpunt is het ledenblad van de VOI en verschijnt twee keer per jaar. Kopij kan worden gestuurd naar de redactie (tnupkeerb.[antispam].@oivereniging.nl).

De hoofdredacteur is Stefan Buitenhuis en de eindredactie wordt uitgevoerd door Stefan van Rijs. De editie van het voorjaar 2018 wordt nog volledig door hen verzorgt, maar daarna leggen zijn hun taak neer. Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die de nieuwe redactie willen vormen voor ons magazine.

Wilt u ons ledenblad jaarlijks ontvangen? Wordt dan lid of abonnee en vul uw gegevens hier in.

Het was een gewone dinsdag zoals alle andere eenenvijftig dinsdagen van het jaar. Dat zou je tenminste kunnen denken, maar voor mij pakte het even anders uit. Die ochtend brak ik na
een val uit mijn rolstoel twee botten en kneusde ik mijn ribben. Voor iemand met OI is dit niet eens zo heel bijzonder, ik heb tot nu toe rond de zestig breuken opgelopen en ik ken iemand bij wie de teller zelfs al op meer dan tweehonderd breuken staat. Het ging juist allemaal net zo lekker. Ik was in de afgelopen jaren zelfstandig gaan wonen, ik reed met mijn auto door het hele land, ik ging met het vliegtuig op vakantie met vrienden, de voorbereidingen voor deze Breekpunt lagen op schema. En toen werd ik opeens weer geconfronteerd met mijn oude vijand Osteogenesis Imperfecta. Mijn laatste breuk was inmiddels acht jaar geleden, een record voor mij. Doordat het de laatste jaren zo goed ging, merk ik nu dat de kwetsbaarheid die zo bij OI hoort, ook een beetje op de achtergrond was geraakt.

Benieuwd naar ons ledenblad? Klik dan voor een impressie op onderstaande knop.