Uit het Breekpunt

Terug bij af

Het was een gewone dinsdag zoals alle andere eenenvijftig dinsdagen van het jaar. Dat zou je tenminste kunnen denken, maar voor mij pakte het even anders uit. Die ochtend brak ik na een val uit mijn rolstoel twee botten en … Lees verder…

Week van de Toegankelijkheid 2013

Het thema van de Week van de Toegankelijkheid 2013 is ‘Meer dan welkom’. Bij dit thema draait het om klantvriendelijkheid ‘in de breedste zin van het woord’. Met de organisatie van de jaarlijkse Week van de Toegankelijkheid willen CG-Raad, Platform VG en het Revalidatiefonds het belang van toegankelijkheid voor mensen met welke beperking dan ook nog eens extra benadrukken.

 
‘Meer dan welkom gaat over klantvriendelijkheid. Vriendelijk zijn kost niets… kleine moeite, groot plezier’, zegt Angelique van Dam in een interview in de tweede nieuwsbrief van de Week van de Toegankelijkheid. ‘En de neveneffecten van vriendelijkheid zijn nog prettig ook. Voor u als klant en voor u als ondernemer. Naast goede PR, leidt klantvriendelijkheid namelijk ook tot extra inkomsten en extra klanten. Iedereen is immers gebaat met een goede ontvangst en een prettige, vriendelijke behandeling in café, restaurant, winkel en gemeente.’

 
Klantvriendelijkheid is meer dan het weghalen van drempels, bredere gangpaden of begrijpelijke informatie. Klantvriendelijkheid is ook het zoeken van oplossingen voor een specifieke gast of klant binnen de mogelijkheden die er zijn. Klantvriendelijkheid is naast het goed regelen van toegankelijkheid, ook een manier van omgaan met elkaar.

 
Meedoen
Iedereen wil graag welkom geheten worden. Dat kan als we een toegankelijke samenleving maken waar iedereen meer dan welkom is. Doe daarom mee en meld u met een activiteit aan voor de Week van de Toegankelijkheid en laat zien wat klantvriendelijkheid voor u en uw klanten betekent.

 

Aanmelden kan via info@weekvandetoegankelijkheid.nl, via de website van de Week van de Toegankelijkheid (kijk bij Ik wil iets organiseren) of bel naar 030 291 66 00 en vraag naar Week van de Toegankelijkheid.

Nieuwsbrief 2 van Week van de Toegankelijkheid
In deze nieuwsbrief leest u onder meer dat (en hoe) het centrum van Voorschoten dankzij het Gehandicaptenplatform toegankelijker is gemaakt.

Reacties zijn gesloten.