Uit het Breekpunt

Terug bij af

Het was een gewone dinsdag zoals alle andere eenenvijftig dinsdagen van het jaar. Dat zou je tenminste kunnen denken, maar voor mij pakte het even anders uit. Die ochtend brak ik na een val uit mijn rolstoel twee botten en … Lees verder…

Zorg & OI

Er zijn in Nederland twee ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in OI. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht richt zich op de behandeling en begeleiding van kinderen. Het Expertisecentrum OI van de Isala Klinieken in Zwolle richt zich op volwassenen met OI.

 

Wilhelmina Kinderziekenhuis

In Utrecht is het skeletdysplasie behandelteam gevestigd van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ)/UMC voor kinderen met OI. Hier zijn meer dan 200 kinderen onder behandeling.

 

Expertisecentrum OI Zwolle

Er was reeds lange tijd behoefte aan het bundelen van kennis op het gebied van behandeling en begeleiding van volwassenen met OI. De VOI is daarom met meerdere klinieken in gesprek gegaan en heeft bij de Isala Klinieken in Zwolle de benodigde expertisebundeling gevonden. Het Expertisecentrum Osteogenesis Imperfecta is in 2007 met een spreekuur gestart waar diverse zorgverleners werken die beschikken over specifieke vakkundigheid (expertise) op het gebied van Osteogenesis Imperfecta. In dit centrum ontvangt men jaarlijks een groot aantal volwassen patiënten met OI. Daardoor hebben ze veel ervaring opgedaan met deze complexe en zeldzame aandoening. Ook zijn zij op de hoogte van specifieke (wetenschappelijke) ontwikkelingen. Deze expertise zetten ze in om goede diagnostiek en voorlichting te verstrekken en kwaliteitszorg en behandeling te kunnen verlenen aan mensen met OI en hun zorgverleners. Als expertisecentrum hebben ze een adviesfunctie voor zowel patiënten en hun omgeving als voor zorgverleners.

 

Klik hier voor de brochure van het Expertisecentrum OI.

 

Contactgegevens

Isala Klinieken Zwolle

Expertisecentrum OI

Arjan Harsevoort

t: 038- 424 47 61 of 038- 424 56 56

e: expertisecentrumoi@isala.nl

Reacties zijn gesloten.