Uit het Breekpunt

Terug bij af

Het was een gewone dinsdag zoals alle andere eenenvijftig dinsdagen van het jaar. Dat zou je tenminste kunnen denken, maar voor mij pakte het even anders uit. Die ochtend brak ik na een val uit mijn rolstoel twee botten en … Lees verder…

Over OI

Osteogenesis Imperfecta (OI) is een zeldzame, aangeboren en erfelijke bindweefselaandoening. De grote breekbaarheid van de botten valt het meeste op. De aandoening heet daarom Osteogenesis Imperfecta, wat letterlijk ‘onvolmaakte botaanmaak’ betekent.

 

Meer weten over OI?

Lees verder…

 

Zorg & OI

Er zijn in Nederland twee ziekenhuizen die gespecialiseerd zijn in OI. Het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht richt zich op de behandeling en begeleiding van kinderen. Het Expertisecentrum OI van de Isala Klinieken in Zwolle richt zich op volwassenen met OI.

 

Meer weten over zorg & OI?

Lees verder…

 

Wetenschap voor Patiënten (WvP)

In november 2012 is het project ‘Wetenschap voor Patiënten’ officieel van start gegaan. In dit project worden de wetenschap en mensen met OI dichter bij elkaar gebracht. De gevolgen van OI beperken zich niet tot fracturen, er zijn nog een groot aantal andere symptomen.

 

Meer weten over WvP?

Lees verder…

 

Brochures & PR materiaal

De vereniging vindt het belangrijk om haar leden, medici, hulpverleners en zoveel mogelijk sectoren in de maatschappij te informeren over de gevolgen en kenmerken van OI.

 

Meer weten over brochures & PR materiaal?

Lees verder…

 

Vragen?

“Mijn kind heeft OI en gaat voor het eerst naar school, wat moet ik daar vertellen?”

“Naar welke specialist moet ik toe met deze klacht?”

 

Misschien herkent u dergelijke vragen – en niet altijd zal u er direct het juiste antwoord op weten. U bent niet de enige. De Vereniging Osteogenesis Imperfecta (VOI) begrijpt dit en kan u hierin bijstaan.

 

Heeft u vragen?

Lees verder…

 

Reacties zijn gesloten.