Een enthousiaste VOI -adviesraad en een gemotiveerd Isala-team!

11 jan 2017

Dat waren de ingrediënten voor een constructief en positief overleg op 10 januari 2017 georganiseerd door de VOI. Aan de hand van de vragen van de VOI-adviesraad heeft het OI-team van Isala Zwolle zich gepresenteerd voor de VOI-adviesraad. Deze presentatie is goed ontvangen en de VOI-adviesraad was positief verrast hoe de directe zorg rond de cliënt is georganiseerd, maar ook hoe het OI-team initiatieven neemt en bijdraagt aan wetenschappelijk onderzoek. Uiteraard zijn er enkele suggesties gedaan door de VOI-adviesraad als het gaat om wetenschappelijk onderzoek en registraties. Als VOI zijn we zeer trots op deze manier van samenwerken en dit werd ook uitgesproken door alle deelnemers van deze avond. De verbetering van kwaliteit van zorg wordt hier zichtbaar!

VOI bij FIGON Dutch Medicine Days

01 okt 2016

3 oktober 2016 is de Dutch Medicine Days in Ede, Congress voor innovatieve en wetenschappelijke onderzoeken naar medicijnen en geneesmiddelen.

Op “prime-time” zal de VOI bij FIGON Dutch Medicine Days een presentatie geven over Osteogenesis Imperfecta en welke impact het heeft in het dagelijks leven. Door deze dag krijgt Osteogenesis Imperfecta meer aandacht onder de wetenschappelijke en medische wereld.

http://www.figondmd.nl/

Expertise in Kaart

30 mei 2016

Enige tijd geleden hebben we alle leden gevraagd via email, website en Facebook om een enquete in te vullen waar mensen met OI hun zorg krijgen en hoe de geboden zorg gewaardeerd wordt.

Dit helpt ons om de krachten van OI experts te bundelen ten gunste van een nog betere zorg.

Van de resultaten worden kenniskaarten gemaakt welke we uiteraard met jullie zullen delen.

Op 10 januari ging het patiëntenpanel voor Osteogenesis Imperfecta in gesprek met specialisten van de Isala in Zwolle. In het gesprek is besproken welke specialisten betrokken zijn bij de zorg voor OI, hoe het spreekuur verloopt en welke wetenschappelijke onderzoeken er op dit moment lopen. De multidisciplinaire aanpak vormde de rode draad tijdens het gesprek. In de komende jaren gaat het centrum werken aan de stabiliteit van de OI-zorg zodat de huidige aanpak ook in de toekomst blijft bestaan. Belangrijke punten hierin zijn; kennis overdragen aan andere (nieuwe) specialisten en zorgen dat er back-up is mocht een specialist uitvallen.

Voor het patiëntenpanel was de bijeenkomst erg leerzaam. Zij hebben ontzettend veel informatie gekregen over hoe het OI-team werkt. Alle informatie zal samengevat worden in een kenniskaart.

http://www.expertiseinkaart.nl/ook-in-de-toekomst-willen-we-de-multidisciplinaire-aanpak-waarborgen/

Exclusieve thema-dag: ReisGips

31 mei 2015

 

ReisGips

 

Op 20 juni 2015 een exclusieve thema-dag en workshop voor VOI: “reisGips”
De presentatie wordt gegeven door gipsverbandmeester dhr. Becht van het WKZ en gesponsord door BSN Medical.

Aansluitend een leerzame workshop en natuurlijk als afsluiting een borrel!

 

Voor meer informatie of aanmelden, graag een email naar:
danielledebakker@hotmail.com
of
voorzitter@oivereniging.nl

 

 

De Wmo: Goed voorbereid het keukentafelgesprek voeren

28 jan 2015

De Wmo: Goed voorbereid het keukentafelgesprek voeren

Het keukentafelgesprek is inmiddels een begrip aan het worden. Hoe knus het ook mag klinken, het gaat om een formeel gesprek tussen een burger en een Wmo-ambtenaar die langskomt om te onderzoeken of er voorzieningen nodig zijn. Hoe bereid je je voor op zo´n gesprek? Wat zeg je wel en wat niet? Kun je bezwaar maken tegen een beslissing? Deze en andere vragen worden beantwoord in deze cursus.

 

http://www.spieracademie.nl/cursusinfo/cursusinfo_Keukentafelgesprekken.pdf

Aftrek van uw specifieke zorgkosten over 2014

11 jan 2015

Schermafbeelding 2015-01-11 om 21.30.21

De fiscus compenseert een deel van uw zorgkosten

Geeft u veel geld uit aan medische zorg, hulpmiddelen, aanpassingen en voorzieningen? Hebt u door uw handicap of ziekte extra kosten voor kleding of vervoer? Volgt u een dieet op voorschrift van een arts of een erkende diëtist? Maak dan gebruik van de aftrek van specifieke zorgkosten bij de aangifte inkomstenbelasting. In dit artikel een stappenplan voor de aangifte over het jaar 2014.
Uitleg over de aftrek van specifieke zorgkosten

Tijdschriftartikel specifieke zorgkosten – Ieder(in)

 

Breekpunt genomineerd voor beste patiëntenblad 2014

18 okt 2014

PGO Support heeft de wedstrijd voor Het beste patiëntenblad van Nederland uitgeschreven en Breekpunt zit bij de laatste drie kanshebbers in de categorie vrijwilligersbladen.

De jury over Breekpunt: “Naar inhoud en vorm een gevarieerd tijdschrift, waarin de doelgroep nadrukkelijk centraal staat; biedt veel plaats aan jongeren.”

http://www.pgosupport.nl/…/Nominaties-beste-patientenblad-2…

6 november horen we of Breekpunt het beste patiëntenblad van Nederland is.

Bisfosfonaten, effecten en veiligheid

26 sep 2014

Onze afgelopen najaarsbijeenkomst van 18 oktober 2014 begon om 10.30u met koffie/thee en verse koek uit Bunnik.

Naast de presentatie over bisfosfonaten en een systematische review van de effecten en veiligheid ervan bij kinderen, werd ook de pilot studie van de effecten van Zoledronaat bij kinderen en adolescenten gepresenteerd.

Na een uitgebreide lunchbuffet kon deelgenomen worden aan de workshop Mindfullness of met uw kind(eren) meedoen aan Kinderyoga.

Deze gezellige dag werd afgesloten met heerlijke borrelhapjes.

Hoop jullie (weer) te zien op onze volgende ALV op 30 mei 2015.

Voor aanmeldingen en informatie kunt u mailen naar:

secretaris@oivereniging.nl

(Zie hiervoor ook agenda)