Uit het Breekpunt

Terug bij af

Het was een gewone dinsdag zoals alle andere eenenvijftig dinsdagen van het jaar. Dat zou je tenminste kunnen denken, maar voor mij pakte het even anders uit. Die ochtend brak ik na een val uit mijn rolstoel twee botten en … Lees verder…

Feestelijk nieuws van de Vereniging Osteogenesis Imperfecta!

Arjan Harsevoort, verpleegkundig specialist bij het Isala ziekenhuis in Zwolle en coördinator van het Expertisecentrum OI, is genomineerd voor de Zeldzame Engel Award. Velen van u zullen hem kennen vanwege zijn inzet voor het Expertisecentrum OI of hebben hem ontmoet op een van onze ledenbijeenkomsten. Arjan stond aan de basis van het Expertisecentrum en door zijn inzet heeft de afdeling Orthopedische Chirurgie vertrouwen gekregen in het door ontwikkelen van het centrum.

 

Arjan is degene die ervoor zorgt dat onze leden, ondanks hun toch vaak ingewikkelde aandoening, zo min mogelijk medische zorgen ervaren. Dat doet hij door er daadwerkelijk voor hun te zijn. Arjan is een man die zich aan zijn woord houdt, hij is vakkundig en professioneel en tegelijkertijd zeer menselijk. Hij staat dag en soms letterlijk ’s nachts voor zijn patiënten klaar. Hij probeert altijd een gaatje te vinden in de drukke roosters van diverse medisch specialisten. Arjan zorgt ervoor dat hij erbij staat, er naast is. Arjan zorgt voor rust bij de patiënt.

 

Dat wordt onvoorstelbaar gewaardeerd door onze leden die soms, door vele fracturen, blessures en pijnlijke ervaringen, het vertrouwen in medisch specialisten zijn verloren. Arjan zorgt er vaak voor dat mensen weer het vertrouwen krijgen in medisch specialisten en kan door zijn bijzondere communicatievaardigheden praktisch altijd de noodzakelijke brug slaan. Onze leden schreven en zeiden op social media en ledenbijeenkomsten het volgende over Arjan: ‘hij is de reden dat ik weer naar het ziekenhuis durf te gaan’, ‘een veilige haven’, ‘iemand die ziet wat OI is en dat ik leef met OI’ en ‘kunnen we deze man geen lintje geven?’

 

Zijn rol in het leveren en opzetten van zorg en wetenschappelijk onderzoek, alsmede zijn betrokken menselijke opstelling, maakt hem voor onze achterban een ‘zeldzame engel’. Arjan is van de 25 aanmeldingen gekozen als een van de vier genomineerden voor de Zeldzame Engel Award, die op 1 maart uitgereikt wordt in Naturalis te Leiden.

Reacties zijn gesloten.