Uit het Breekpunt

Een reis vol hoogtepunten

Daar stond ik dan. Een dag voor vertrek, omringd door een slagveld van koffers en andere spullen die mee moesten op reis. Ik keek mijn kamer rond en bedacht me dat ik deze plek voor de komende tien dagen vaarwel … Lees verder…

Een reis vol hoogtepunten

Daar stond ik dan. Een dag voor vertrek, omringd door een slagveld
van koffers en andere spullen die mee moesten op reis. Ik keek mijn
kamer rond en bedacht me dat ik deze plek voor de komende tien
dagen vaarwel moest zeggen. De afgelopen maanden had ik mij,
samen met vier vrienden, voorbereid op een roadtrip naar Noorwegen.

 

De aanleiding voor deze reis was het internationale OI jongeren weekend 2012 in Noorwegen. Omdat het een verre reis was en het jongeren weekend ‘slechts’ vijf dagen duurde, hadden we besloten om er nog eens vijf extra dagen voor uit te trekken. Drie van de vier personen waarmee ik samen reisde hadden OI en maakten gebruik van een rolstoel. Zowel het vervoer als de plaatsen waar we zouden verblijven moesten dus rolstoeltoegankelijk zijn.

 

Na een speurtocht op internet, bleek al snel dat het erg lastig is om een toegankelijk huisje of hotel te vinden in Noorwegen. De hoogteverschillen in het landschap zijn groot en dat is iets wat je ook terug ziet in de gebouwen daar. Drempels binnen in de gebouwen of een trap(je) voor de ingang zijn daar de gewoonste zaak van de wereld. Uiteindelijk lukte het om via een reisbureau een geschikt huisje te reserveren. In Telemark, een streek in het zuidoosten van Noorwegen. Daarbij hadden we ook een plek om halverwege de reis te overnachten geregeld; een vakantiepark in Karlsrunde, aan de oostkust van Denemarken vlakbij Kopenhagen.

Lees verder in het Breekpunt…

Reacties zijn gesloten.